Registrera dig i bostadskö

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Här registrerar du dig i Bjurholms kommuns bostadskö

När du registrerat dig i vår bostadskö startar din kötid och du kan anmäla intresse för lägenheter som blir lediga. Det är kostnadsfritt att stå i bostadskön.

Observera att du inte kan registrera dig i bostadskön förrän du fyllt 18 år.

Regler och annat bra att veta för att hyra lägenhet av Bjurholms kommun kan du läsa om på kommunens hemsida Bra att veta för dig som hyresgäst

När en lägenheten blir ledig aviseras du om det via ett sms och/eller e-post (kom ihåg att kontrollera din mapp för skräppost/skräpmail). Information kommer också att finnas på kommunens hemsida, sociala medier och i kommunkontorets reception.

Informationen  skickas till alla som står i kön. Systemet bygger på att du själv anmäler intresse för den lägenhet som du är intresserad av.

Intresse för lägenhet anmäls via e-tjänst Anmäl intresse för ledig lägenhet. Du måste ha en plats i bostadskön för att kunna anmäla intresse. Lediga lägenheter annonseras i sju dagar. Erbjudande om visning av lägenheten skickas till de fem personer med längst kötid som anmält intresse.  Om du har nummer 1–5 i turordningen får du ett erbjudande via sms och/eller e-post (kom ihåg att kontrollera din mapp för skräppost/skräpmail).

Vi rekommenderar att du tittar på lägenheten innan du bestämmer dig. Efter visning har du tre dagar på dig att tacka Ja eller Nej. Svarar du inte så räknas det som ett Nej. Den som slutligen är nummer ett i kön av de som visat intresse är den som får hyra lägenheten. Om alla fem tackar nej, går erbjudande ut igen till de med kortare kötid. 

Kom ihåg att logga in på din personliga sida Mina sidor och begära utträde och du inte önskar stå kvar i kön.

På bjurholm.se kan du läsa mer om de hyresfastigheter Bjurholms kommun förvaltar

Om du inte har tillgång till en dator och/eller e-legitimation är du välkommen att ringa, mejla eller besöka Bjurholms kommun för personlig service.

Välkommen med din registrering!

När din köplats är registrerad kan du logga in på Mina sidor och se uppgifter om din köplats, ändra kontaktuppgifter såsom e-postadress, telefonnummer etcetera. Manual för Mina Sidor

Personuppgiftsansvarig

Dataskyddsombud
kommunen@bjurholm.se

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa