Anmäl intresse för att arbeta som röstmottagare under EU-valet 2024

LÄS MER

Vi söker dig som vill arbeta som röstmottagare!

Söndagen den 9 juni 2024 är det val till Europaparlamentet. I samband med valet behöver vi personer som vill arbeta som röstmottagare i vallokalen på valdagen den 9 juni samt under förtidsröstningen som pågår 22 maj - 9 juni. Vi ser helst att du kan arbete både under förtidsröstningen och på valdagen.

Vi söker dig som tycker om att arbeta där det händer många saker samtidigt, som trivs med att träffa människor, vill värna om demokratin och förstår vikten av att valet går rätt till. Du behöver kunna överblicka vad som behöver göras och hjälper gärna till tillsammans med de andra röstmottagarna i röstningslokalen.

I röstningslokalen kommer det att finnas en blandning mellan nya och erfarna röstmottagare. Många som jobbar i röstningslokal tycker att det är en rolig erfarenhet och återkommer vid varje val.

I uppdraget som röstmottagare ingår bland annat att:

  • se till att det är god ordning i vallokalen/röstningslokalen,
  • ta emot röster och lägga dem i urnan,
  • markera i röstlängden vilka som röstat,
  • hjälpa de väljare som ber om det, till exempel genom att informera om hur de gör för att rösta,
  • räkna röster efter att vallokalen har stängt. 

Alla röstmottagare kommer att få utbildning innan uppdraget börjar. Arbetet kräver ett hjälpsamt och vänligt sätt och ställer höga krav på noggrannhet. 

För att klara uppdraget behöver du förstå/prata bra svenska men du behöver inte vara svensk medborgare för att arbeta i vallokalen/röstningslokalen. Vi vill gärna ha sökande med kunskaper i andra språk utöver svenska och engelska.

Läs mer på bjurholm.se

En bekräftelse på din intresseanmälan kommer att skickas till den e-postadress som du angett. Får du inte bekräftelse kontrollera din mapp för skräppost/skräpmail.

Personuppgiftsansvarig

Valnämnden
kommunen@bjurholm.se

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa