Starta din verksamhet
Anmälan måste skickas in minst två veckor innan verksamheten startar.
När du företräder ditt företag så kan du använda din e-legitimation för att logga in i e-tjänsten.
Uppgifter som du lämnar i anmälan
Vi använder de uppgifter som du lämnar i anmälan när vi ska bedöma riskklassning av din anläggning. Riskklassningen utgår från de risker som finns med din livsmedelshantering och utgör grunden för att bedöma kontrollbehovet och därmed också din årliga kontrollavgift.
Avgift för registreringen
För handläggning av din anmälan tar vi ut en avgift enligt Taxa för offentlig kontroll och prövning inom livsmedelsområdet
Livsmedelsföretagare
Du som vill starta en livsmedelsverksamhet ska ha kunskap om den verksamhet du vill bedriva. Du ska också ha kunskap i livsmedelshygien och om livsmedelslagstiftningen. De krav på utbildning och kunskap som gäller dig beror på vilken verksamhet du bedriver och vilka livsmedel du hanterar.
Samlad information om livsmedelsverksamhet finns på Livsmedelsverkets webbplats: Starta företag
Efter registreringen
En handläggare kommer att ta kontakt med dig för att boka in ett första besök efter att du har startat.
Hämta dina företagsuppgifter
I e-tjänsten kan du välja att hämta dina företagsuppgifter från Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem.
Läs mer på Bolagsverkets webbplats: Så här hämtas dina företagsuppgifter.
Du kan också välja att fylla i uppgifter om ditt företag manuellt.