Ansök om ferieuppdrag

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Ansök om ferieuppdrag för sommaren 2022

Du som har fyllt eller under året fyller 15 år och är skriven i Bjurholms kommun kan ansöka om ferieuppdrag. När du ansöker får du önska period och arbetsområde. Om vi kan erbjuda dig ett ferieuppdrag försöker vi tillgodose dina önskemål så långt det är möjligt. 

Ansökan skickas in av vårdnadshavare eller myndig elev. Observera att svar via e-post kan hamna i skräpposten i din mail.

Har du inte möjlighet att ansöka via e-tjänst. Vänd dig till kontaktperson för få en blankett tillsänd dig istället.

Sista ansökningsdag är 8 maj 2022

Kommunens ungdomar får genom ferieuppdragsplatserna möjlighet att få arbetslivserfarenhet. Du är inte automatiskt berättigad till en plats via kommunen men har möjlighet att söka. Hur du gör för att söka och vilka som har möjlighet att söka beskrivs i informationen Feriearbete - Info till ungdomar 2022.

Nedan ser du vilka uppdrag  du kan välja mellan.  

Placering och fördelning av uppdrag

​Vi kommer i vår fördelning av tillgängliga ferieplatser i största möjliga mån uppfylla de önskemål som du anger i din ansökan. När kommunen inte kan matcha dina önskemål om period eller verksamhet kan det innebära att du blir erbjuden en plats som inte motsvarar dina önskemål.

Om antalet ferieplatser är färre än antalet sökande kommer ungdomar som avslutat årskurs nio aktuellt år i första hand att erbjudas en ferieplats.

Observera att ansökan måste vara inkommen till kommunen senast söndag den 8 maj 2021. Att stoppdatumet respekteras är en förutsättning för att kommunen ska kunna göra en bra och rättvis fördelning av de ferieplatser som finns till förfogande, därför kommer ansökningar som kommer in efter den 8 maj inte att kunna behandlas.

Markera vilka perioder du har möjlighet att utföra ett ferieuppdragRangordna från 1 till 4 vilken period du önskar i första, andra, tredje respektive fjärde hand. Notera även om det är någon period du inte är tillgänglig för sommarens ferieuppdrag

Nedanstående uppdrag är valbara under sommaren 2022

Fastighet

Uppdraget innebär bland annat  att rensa ogräs/grusgångar, krattning, städa förråd och eventuellt målning.

Företag/föreningar i kommunen

Uppdraget innebär att du får plats hos någon av kommunens företag eller föreningar. Uppgifterna kommer att skilja beroende på vilket företag/förening du erbjuds plats i. Ange under ”Övrigt” om det är någon särskild verksamhet du är intresserad utav.

Förskola och fritids

Under veckorna kommer du att delta i olika typer av aktiviteter med barnen, både inne och ute samt hjälpa till med lättare städning.

Gräs, parkskötsel och underhåll

Uppdraget innebär bland annat gräsklippning, krattning, ogräsrensning, målning utomhus och städning.

Lokalvård

Uppdraget innebär lokalvård i kommunens fastigheter och flytt av möbler vid utstädning.

Skatteavdrag

Om inkomsten inte överstiger 20 431 kronor under år 2022 (OBS! under hela året) ska du inte betala någon skatt. Intyg för lön utan skatteavdrag lämna till kommunen.

Följande behövs för e-tjänsten

  • Eleven ska vara folkbokförd i Bjurholms kommun
  • Eleven ska vara 15 år eller fylla 15 år under året
  • Vårdnadshavare eller myndig elev ska signera ansökan med e-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa